Woonbegeleiding

Nieuwe start Woonzorg biedt zorg en ondersteuning in woonhuizen met maximaal drie (jong) volwassenen en zelfstandige appartementen binnen verschillende wooninitiatieven. Onze woningen zijn gelegen in gezonde woonwijken om een zo optimaal mogelijke situatie te creëren en de juiste ontwikkeling te stimuleren. Binnenshuis wordt gezorgd voor structuur en regelmaat. De bewoners begeleiden wij bij het plannen en organiseren van taken en activiteiten.

Wij helpen je om jouw zelfstandigheid te vergroten en jouw doelen te bereiken.

De mate waarin de bewoners begeleiding ontvangen hangt af van de eigen behoefte en de afgegeven indicatie. Samen met de persoonlijk begeleider wordt een zorgplan opgesteld, waarin de doelen van de cliënt centraal staan.

De begeleiding is gericht op het bevorderen of behouden van de zelfredzaamheid en integratie in de samenleving.
Wanneer je er aan toe bent, bestaat de mogelijkheid door te groeien naar volledig zelfstandig wonen met (intensieve) ambulante ondersteuning. Tevens is het mogelijk om via ons door te groeien naar Door!.

Wij leveren zorg voor de volgende WMO indicaties:

  • Ondersteuning Zelfstandig Leven – Plus (10A60)
  • Ondersteuning Wonen, midden inclusief wooncomponent (15A03)
  • Ondersteuning Wonen, midden exclusief wooncomponent (15A05)

Ambulante begeleiding

Naast woonbegeleiding, ondersteunen wij mensen die zelfstandig wonen en daarbij hulp en begeleiding op bepaalde gebieden nodig hebben. Onze medewerkers verzorgen een vastgesteld aantal uren ondersteuning, afhankelijk van de indicatie en behoefte, op locatie.

Wij leveren individuele begeleiding (Zorg op afstand, Persoonlijke verzorging, Dagbesteding, begeleiding en gespecialiseerde begeleiding) in Eindhoven, Veldhoven, Son en Breugel, Nuenen, Waalre, Geldrop & Mierlo.

In Eindhoven leveren wij de volgende indicaties:

  • Zelfstandig leven 1, middel (10A38)
  • Zelfstandig leven 1, zwaar (10A39)
  • Zelfstandig leven 2, middel (10A57).

Cliënten aan het woord

Hallo allemaal!

Ik ben Heleen, 21 jaar en ik woon sinds november 2015 bij Nieuwe Start Woonzorg.

Ik woon samen met 2 andere meiden in 1 huis. We hebben alle 3 een eigen slaapkamer en hebben allemaal eigen taakjes in het huishouden. We krijgen hulp met allerlei dingen; koken, boodschappen doen, financiën, werk, dagbesteding. Naast deze dingen is er ook wel eens tijd om samen iets leuks te doen….naar de stad ofzo. Iedereen heeft een eigen persoonlijk begeleider. Naast de momenten die ik aan begeleiding heb met mijn persoonlijk begeleider hebben we van maandag t/m vrijdag een begeleider die een woonbegeleidingsdienst komt draaien. We eten dan gezamenlijk en wanneer iedereen er is, is het erg gezellig.

Ik ben erg blij dat Nieuwe Start Woonzorg ook een bereikbaarheidsdienst heeft, zodat je altijd terug kunt vallen als er een noodgeval is. Dat geeft een prettig gevoel. Ook komt er 1x per 2 weken een begeleider kijken in het weekend of alles ok is, maar hoef je niet voor thuis te blijven natuurlijk. Ook al woon ik begeleid, ik mag gewoon bezoek en logees ontvangen. We moeten dit wel overleggen en melden. Het is zeker niet gesloten!

Nieuwe Start Woonzorg heeft een leuk team en zijn allemaal erg aardig. Iedereen heeft een luisterend oor en heeft aandacht voor je. Bij ons in huis is elke dag begeleiding aanwezig, ook omdat er dus elke avond begeleiding mee helpt met het avondeten, en is het soms wel een beetje druk. Ik zou vanuit het woonhuis wel graag een plekje voor mij alleen willen, maar wel met begeleiding van Nieuwe Start Woonzorg! Ik heb het erg naar mijn zin en ik leer veel!

Groetjes van Heleen

Heleen
Hoi,
Ik ben JW, 26 jaar en ik woon begeleid bij Nieuwe Start Woonzorg. Ik woon zelfstandig in een appartement waar ik de begeleiding krijg die ik nodig heb. Voordat ik bij Nieuwe Start Woonzorg kwam heb ik al 3 jaar bij een andere zorginstelling gewoond, ik moet helaas zeggen dat dit 3 verspilde jaren waren. Bij Nieuwe Start kreeg ik meteen de zorg die ik nodig had.
Wanneer je zo’n traject als dit aangaat moet er een zorgplan worden gemaakt. Hierin staat onder andere: waar sta je op dit moment, waar wil je naar toe en welke stappen moeten daarvoor worden gemaakt? In de tijd dat ik hier woon heb ik veel stappen vooruit gemaakt en zijn bepaalde doelen waar ik naar toe aan het werken ben behaald.
Onlangs ben ik lid geworden van de cliëntenraad binnen Nieuwe Start Woonzorg. Samen met twee andere jongeren vertegenwoordig ik in feite alle cliënten binnen Nieuwe Start. Begeleiders zijn vaak persoonsgericht aan het werk en wij als cliënten kunnen naar het grotere geheel kijken en hier advies over geven aan de directie.
Ik hoop dat ik zo een beeld heb kunnen geven over mijn ervaring van het wonen bij Nieuwe Start Woonzorg!
Jan Willem
Hallo,
Mijn naam is Chenna.
Ik heb al op meerdere woongroepen gewoond en moet toegeven dat deze woongroep me het beste bevalt.
Natuurlijk heb ik ook ervaringen gehad hier ik woon momenteel met 2 andere meiden samen dus een appartement van 3 personen je moet hier wel echt open staan voor verandering in je leven en samenwerking anders kom je er niet.
Je moet dus met veel rekening houden.
Mij is dit niet altijd heel leuk bevallen aangezien je natuurlijk in een huis zit met 2 hele verschillende mensen die allemaal andere verwachtingen hebben maar soms kan het ook juist heel leuk en gezellig zijn.
Ik ben heel erg op mezelf doe graag dingen alleen zodat ik weer tot mezelf kan komen daarom doe ik ook heel hard me best om een appartement voor mezelf te krijgen.
Dus voor ieder wat wils en dat is wat ik bedoel waar een wil is is een weg en heb je allemaal zelf in de hand zolang je je best doet kun je alles bereiken.

Emeliet de bazin van nieuwe start is een vrouw met een hart van goud en heeft het beste voor met alle jongeren en bekijkt deze dan ook per persoon wat ze nodig hebben en wat echt past bij de persoon.
Je krijgt een persoonlijke begeleider die samen met jou gaat kijken wat je wensen zijn en wat je allemaal kan doen om die wensen waar te maken.
Er zijn woningen van 3 personen 3 meisjes of 3 jongens. De jongens en meisjes worden niet samen geplaatst die zijn apart.
En dan heb je nog de appartementen voor jezelf dat je dus alleen woont.
En als u nog meer vragen heeft kunt u altijd contact op nemen met nieuwe start woonzorg.
Groetjes chenna bewoonsters van nieuwe start woonzorg

Chenna
Hallo,

Ik ben 21 jaar en woon sinds januari 2016 bij NSW.
Ik ervaar de periode bij NSW echt als een nieuwe start in mijn leven. Toen ik me aanmeldde bij NSW had ik nogal wat eisen waaraan mij toekomstige woning moest voldoen. Zo wilde ik niet met anderen in één huis wonen en ook nog graag zo dicht mogelijk bij het centrum. Verder was het heel belangrijk voor mij dat ik niet in mijn oude leefomgeving terecht zou komen, omdat ik daar geen fijne herinneringen aan heb. NSW heeft hier supergoed rekening mee gehouden!
Ik woon nu zelfstandig in een appartement wat aan al mijn wensen voldoet!! Ik heb twee vaste begeleiders waar ik een fijne klik mee heb. Ik heb het idee dat er goed is gekeken welke begeleiders bij mij passen. Tot nu toe voel ik me prima ondersteund en in mijn waarde gelaten en kan ik met al mijn vragen en verhalen bij hun terecht.
Toen ik hier net woonde kreeg ik bijna iedere dag begeleiding, dit had ik toen ook echt nodig. Nu gaat het een stuk beter met me en zie ik de begeleiding minder. Ik weet echter dat ze er zijn wanneer ik hun nodig heb en dat de begeleiding ook weer omhoog kan als ik daar behoefte aan heb.
In overleg is er veel mogelijk. Zo wilde ik heel graag een kat, mede om me minder eenzaam te voelen. Hiervoor woonde ik bij een grote instelling en daar was dit niet toegestaan, maar nu heb ik sinds een paar maanden een super lieve kat waar ik heel blij mee ben. Het is echt heel fijn dat er steeds individueel gekeken wordt wat de wensen zijn en wat er mogelijk is!
Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen!

Anoniem