Nieuwe Start Woonzorg

Tongelresestraat 88, 5613 DM Eindhoven

Begeleid wonen

Nieuwe Start Woonzorg biedt zorg op diverse locaties in en rondom Eindhoven. Begeleid wonen is wonen in een van onze woonhuizen of studio’s/appartementen. Naast begeleidingsmomenten is er altijd een bereikbaarheidsdienst die je kunt bellen in geval van nood.

Wij begeleiden jou bij het plannen en organiseren van taken en activiteiten, het organiseren van jouw huishouden, het omgaan met anderen, het vinden van een fijne daginvulling, kortom een gelukkig en fijn leven. Wij vinden het belangrijk dat je zo zelfstandig mogelijk jouw leven leidt. Hoe dat is ingericht, dat is voor iedereen anders en daar passen wij de zorg op aan. De een heeft drie keer in de week begeleiding nodig en de ander zeven keer; dit is afhankelijk van jouw behoefte, indicatie en mogelijkheden. Samen met jou kijken we wat het beste bij jou en jouw situatie past. Samen met de persoonlijk begeleider wordt een zorgplan opgesteld waarin jouw doelen centraal staan. Het creëren en behouden van eigen regie vinden wij hierin erg belangrijk.

Wanneer je toe bent aan doorstromen naar een volledig eigen woning bestaat de mogelijkheid door te groeien naar volledige zelfstandig wonen met (intensieve) ambulante ondersteuning. Tevens is het eventueel mogelijk door te groeien naar Door!.

Wij hebben een overeenkomst met de Gemeente Eindhoven waardoor de zorg voor de gehele regio Eindhoven vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed.

Per 1 mei 2020 hebben wij een overeenkomst met het CZ zorgkantoor binnen de Wet Landurige Zorg (Wlz). Begeleid- en beschermdwonen kan bij ons alleen met een Wmo of Wlz in Zorg in natura. Beschik je zelf over een woning en wil je graag zorg ontvangen? Dan heb je tevens de keuze om jouw zorg uit het Persoons gebonden budget (Pgb) te vergoeden.