Nieuwe Start Woonzorg

Tongelresestraat 88, 5613 DM Eindhoven

Beschermd wonen

Nieuwe Start Woonzorg heeft twee beschermd wonen locaties in Eindhoven en Westerhoven. Beide locaties zijn kleinschalige woonvoorzieningen. Dit zijn locaties waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is; in de nachten is er altijd een slaapdienst op locatie die jou kan ondersteunen wanneer dit nodig is.

Wij begeleiden jou bij het plannen en organiseren van taken en activiteiten, het organiseren van jouw huishouden, het omgaan met anderen, het vinden van een fijne daginvulling, kortom een gelukkig en fijn leven. Samen met de persoonlijk begeleider wordt een zorgplan opgesteld waarin jouw doelen centraal staan. Het creëren en behouden van eigen regie vinden wij hierin erg belangrijk.

Vanuit Beschermd wonen kun je doorstromen naar een woning binnen het begeleid wonen, waarbij je semi-zelfstandig gaat wonen met begeleiding en een bereikbaarheidsdienst of geheel zelfstandig met (intensieve) ambulante ondersteuning. Tevens is het eventueel mogelijk door te groeien naar Door!.

Wij hebben een overeenkomst met de Gemeente Eindhoven waardoor de zorg voor de gehele regio Eindhoven vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed.

Per 1 mei 2020 hebben wij een overeenkomst met het CZ zorgkantoor binnen de Wet Landurige Zorg (Wlz). Begeleid- en beschermdwonen kan bij ons alleen met een Wmo of Wlz in Zorg in natura. Beschik je zelf over een woning en wil je graag zorg ontvangen? Dan heb je tevens de keuze om jouw zorg uit het Persoons gebonden budget (Pgb) te vergoeden.