Nieuwe Start Woonzorg

Tongelresestraat 88, 5613 DM Eindhoven

Onze zorg

Nieuwe Start Woonzorg biedt zorg op diverse locaties in en rondom Eindhoven. Onze kleinschalige zorglocaties bestaan uit woonhuizen en studio’s/appartementen in gezonde woonwijken, om een zo optimaal mogelijk woonklimaat te creëren en de juiste ontwikkeling te stimuleren. Binnenshuis wordt gezorgd voor structuur, regelmaat, nabijheid en veiligheid. Wij begeleiden de bewoners bij het plannen en organiseren van taken en activiteiten en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Wij ondersteunen de bewoners om hun zelfstandigheid te vergroten en hun doelen te bereiken.

De begeleiding is gericht op het bevorderen of behouden van de zelfredzaamheid en de integratie in de samenleving. Wanneer de bewoner er aan toe is, bestaat de mogelijkheid door te groeien naar volledig zelfstandig wonen met (intensieve) ambulante ondersteuning.

Wij hebben een overeenkomst met de Gemeente Eindhoven waardoor de zorg voor de gehele regio Eindhoven vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wordt vergoed.

Vanaf 1 mei 2020 hebben wij een overeenkomst met het CZ zorgkantoor binnen de Wet Landurige Zorg (Wlz). Begeleid- en beschermd wonen kan bij ons alleen met een Wmo of Wlz indicatie in Zorg in natura. Beschik je zelf over een woning en wil je graag zorg ontvangen? Dan heb je tevens de keuze om jouw zorg uit het Persoons gebonden budget (Pgb) te vergoeden.

Woonvormen

20240528-IMG_8044

Ambulante begeleiding

Middels ambulante begeleiding ondersteunen wij mensen die zelfstandig wonen en daarbij hulp en begeleiding op bepaalde gebieden nodig hebben. Tevens kunnen wij begeleiding al opstarten wanneer je bij ons op de wachtlijst staat of wanneer je bij ons uitstroomt en verhuist naar jouw eigen woning.

20240528-IMG_7936

Begeleid wonen

Wij bieden zorg op diverse locaties in Eindhoven in een van onze woonhuizen, studio’s of appartementen. Wij helpen jou bij het plannen en organiseren van taken en activiteiten, het organiseren van jouw huishouden, het omgaan met anderen, het vinden van een fijne daginvulling, kortom een gelukkig en fijn leven. 

20240528-IMG_7797

Beschermd wonen

Wij beschikken over 2 beschermd wonen locaties in Eindhoven en Westerhoven. Beide locaties zijn kleinschalige woonvoorzieningen met maximaal 16 bewoners. Dit zijn locaties waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is; in de nachten is er altijd een slaapdienst op locatie die jou kan ondersteunen.

20240528-IMG_8067

Persoonlijke behandeling

Wij bieden onze cliënten naast begeleiding ook behandeling aan. Deze behandeling zetten wij in volgens onze visie waarbij maatwerk en persoonlijke aanpak centraal staan. Wij kijken naar de vraag achter het gedrag en onze behandelaren staan naast onze cliënten. Wij hebben voor onze bewoners geen wachttijd.

Slide 1

Cliënten aan het woord

Lees op de volgende slides de ervaringen van onze cliënten.

Wil je graag weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Slide 1

Anuradha

"Ik vind het leuk bij Nieuwe Start Woonzorg omdat de sfeer en de begeleiders leuk zijn!"

previous arrow
next arrow