Vorig jaar las een van onze medewerkers in het Eindhovens Dagblad dat Eindhoven steeds meer naar een auto-luw centrum toe wil en dat het stadsbestuur deze plannen binnen vijf jaar wil realiseren. Omdat veel van onze bewoners in het centrum wonen èn Nieuwe Start veel waarde hecht aan duurzaam ondernemerschap, heeft deze medewerker aan mij gevraagd of ik het interessant vond om te bekijken hoe we hier als organisatie op in kunnen spelen door ons vervoer te verduurzamen. Ik was super enthousiast en wij zijn vervolgens samen gaan brainstormen. Zo hebben we onze medewerkers onder andere middels een enquête bevraagd naar de wensen en mogelijkheden.

Deze resultaten hebben we mee genomen in ons plan en we zijn verder gaan broeien, informeren, uitzoeken en langzaamaan is dat kleine zaadje uitgegroeid tot een prachtig plan. WIJ GAAN OP DE FIETS!!!!

Zoals jullie in het Strategisch beleid hebben gelezen willen wij de komende jaren op grote schaal gaan verduurzamen en onze ecologische voetafdruk sterk verminderen. Daarin is het gebruik van een fiets, naar-, van- en tijdens het werk een grote stap in de juiste richting.

Wij bieden daarom onze medewerkers aan om een fiets voor hen te leasen, mits ze deze fiets tevens voor het werk gaan gebruiken. Ook plaatsen we op onze grotere locaties elektrische fietsen zodat mensen die net te ver weg wonen, toch hun bewoners kunnen bezoeken met de fiets. Samen gaan we ervoor zorgen dat we gezonder ons werk gaan doen en onze voetafdruk gaan verkleinen.