Onze wens

In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat het aantal kleinschalige zorglocaties met 24- uurs zorg flink is afgenomen. Echter, hebben nog steeds veel mensen behoefte aan deze woonvorm; ze raken overprikkeld in de grote stad en hebben baat bij meer nabijheid van begeleiding. Omdat wij onze dienstverlening wilden verbreden en ook mensen met een grotere hulpvraag willen ondersteunen, waren wij reeds langere tijd op zoek naar een locatie waar wij 24 uur per dag begeleiding, nabijheid en veiligheid kunnen bieden, volgens onze visie. Onze voorwaarden voor deze locatie waren: het moest gesitueerd zijn in een rustige omgeving, kleinschalig van opzet zijn en huiselijk aanvoelen. Wij wilden een echt thuis creëren voor mensen die net wat meer aandacht nodig hebben.

Acht maanden geleden zagen wij de woonboerderij de Loveren in Westerhoven voor het eerst en wisten we al snel dat dit de plek is die echt bij ons als zorgverleners past. Vandaag kan ik jullie vertellen dat wij per 1 oktober 2019 deze locatie gaan overnemen.

De Loveren vanaf 1 oktober

De bewoners die momenteel op de woonboerderij wonen, krijgen de mogelijkheid om hier te blijven wonen en zullen vanaf 1 oktober zorg ontvangen van Nieuwe Start Woonzorg. Mariette van Nuland en ik (Emeliet Dolstra) zullen begin september met alle bewoners een kennismakingsgesprek hebben, waarin iedereen zijn/haar vragen, wensen en verwachtingen met ons bespreken. Alle bewoners zullen van ons een informatiepakket ontvangen zodat ze alles rustig terug kunnen lezen. Wij vinden het belangrijk dat we samen een nieuwe start maken. Dit wil zeggen dat we met alle bewoners nieuwe afspraken en overeenkomsten zullen aangaan zodat het voor iedereen duidelijk is wat we van elkaar kunnen verwachten.

Zaterdag 12 oktober organiseren we een kennismakingsmiddag met BBQ voor alle bewoners, medewerkers, ouders en andere betrokkenen. Alle genodigden ontvangen hiervan binnenkort een uitnodiging. Wij zullen aan de bewoners vragen wie zij graag bij de bbq aanwezig willen hebben. Ook onze cliëntenraad zal bij de BBQ aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Ons Team

Tijdens de zomervakantie zijn wij druk geweest met sollicitatiegesprekken en hebben wij een fijn en betrokken team samengesteld. Trajectbegeleiders, begeleiders en slaapdienstmedewerkers zullen samen zorgen voor de bewoners en een positieve sfeer. Belangrijk voor Nieuwe Start Woonzorg en dus ook voor deze locatie is dat iedereen zich zelf kan zijn en zich thuis en veilig voelt. Wij staan voor een persoonlijke en betrokken werkwijze waarin wij maatwerk leveren voor ieder individu.

Heb je vragen over deze locatie of woon je op deze locatie en wil je wat aan ons vragen? Dan kun je contact met Emeliet Dolstra via 040 7508365 of via edolstra@nieuwestartwoonzorg.nl.

Sta je voor de Loveren op de wachtlijst en wil je graag bij ons op de wachtlijst? Dan kun je contact opnemen met Eline van der Wijngaart via  aanmelding@nieuwestartwoonzorg.nl. Geef dan a.u.b. aan dat je een aanmelding doet voor de Loveren in Westerhoven.